A 30-40 éve rögzített videofelvételek veszélyben vannak!

Az idő előrehaladtával egyre inkább romlik a minőségük, ezért érdemes mielőbb digitalizálni a régi VHS-re, keskenyfilmre, kamerakazettára mentett családi felvételeket. Sőt! A sufniba félretett régi videólejátszó is veszélyt jelent a szalagra: az egyre rosszabb állapotú, szennyezett mechanika begyűrheti, elszakíthatja a nyersanyagot. A mostoha körülmények között tárolt szalagok penészesek lehetnek, összeragadhatnak. Jobb megelőzni a bajt, és minél előbb bedigitalizálni a kazettákat!

Árakért görgess lejjebb! ↓

video 40x30

Lehetőség van a régi, alacsony felbontású felvételek Full HD felbontásra történő felskálázására, ezáltal részletgazdagabb képet kapunk.

25 éve volt a szalagavató? Tévében szerepelt egy régi ismerős? Külföldön élő rokonoknak is elküldenéd a csak szalagon lévő felvételeket?

Még megannyi élethelyzet lehet, amelynél jól jöhet egy-két kazetta digitalizálása. Születés, ballagás, esküvő, nyaralás: főleg a 90-es években volt nagy divatja a kameráknak, melyek megannyi típusú kazettára rögzítették a fontos pillanatokat. Legyen az VHS-C, vagy viszonylag modern miniDV, sokféle formátumot tudunk digitalizálni.

Miben tudunk segíteni, milyen kazettákat digitalizálunk?

A legtöbb elterjedt formátumot digitalizáljuk: VHS, VHS-C, SVHS, SVHS-C, Video8, Hi8, miniDV, DVCam, HDV. Ha nem vagy benne biztos, hogy mi van a kazettán, akkor a legelterjedtebb VHS kazettákba akár üzletünkben kialakított videós sarkunkban is belenézhetsz, és eldöntheted, hogy kéred-e a felvételek digitalizálását.

Hogyan rendelheted meg?

Készítsd össze VHS kazettáidat vagy kamerakazettáidat. Az sem probléma, ha nem tudod pontosan, hogy mi van a kazettákon, kérheted csak a családi felvételek digitalizálását is. Így nem fogunk átmásolni a pendrive-ra egy random Szerencsekerék műsort vagy Forma-1 futamot :-) Ha összekészítetted, hozd el hozzánk: 1122 Budapest, Városmajor utca 23., vagy küldd el futárral, fix 2500 Ft-ért! A GLS futárt ide kattintva tudod megrendelni. 

Hogyan kapod meg a digitalizált felvételeket?

A digitalizált videókat mp4 formátumban adjuk át, akár általad hozott pendrive-ra vagy külső merevlemezre, de mi is tudunk adni pendrive-ot. Vagy feltöltjük felhő tárhelyünkre, és fizetés után e-mailben elküldjük az elkészült felvételek elérhetőségét. Ha szeretnéd, DVD-video formátumba is át tudjuk írni a videófelvételeket, ha asztali DVD lejátszón szeretnéd megnézni a videókat. Kérlek, vedd figyelembe, hogy egy lemezre legfeljebb kb 2 órányi felvétel fér további minőségromlás nélkül.

keskeny 40x30

Keskenyfilmek

Külön kategóriát képeznek a keskenyfilmek. A 70-es és 80-as években még jobbára keskenyfilmre, super8 vagy normal8 filmre rögzítettünk mozgóképeket. Igen, ezt inkább mozgóképnek hívjuk, mivel gyakorlatilag állóképek sorozatát rögzítették a keskenyfilmes kézikamerák, és ezeket levetítve mozgóképpé, filmmé álltak össze. A keskenyfilmek digitalizálása során a filmet tisztítjuk, ha pedig esetleg már szakadt, akkor megragasztjuk. Ezek az általálban csak néhány perces filmfelvételek igazi kincsek a családnak!

 

 

Videodigitalizálás, VHS digitalizálás áraink, keskenyfilm digitalizálás árak

Minimum megrendelés videokazetták esetén: 2400 Ft

Minimum megrendelés keskenyfilmek esetén: 4000 Ft

videokazetták digitalizálása (VHS, VHS-C, SVHS, SVHS-C, Hi8, Video8, miniDV, DVCAM, HDV) 2400 Ft/óra műsoridő
keskenyfilmek digitalizálása (normal8, super8) 400 Ft/perc műsoridő
videofelvételek felskálázása fullHD felbontásra 100 Ft/perc műsoridő
videofelvételek felskálázása 4k felbontásra 200 Ft/perc műsoridő
erősen szennyezett vagy penészes kazetták felára 1200 Ft/óra műsoridő

Elérhetőségekért, megrendeléssel kapcsolatos információkért kattints ide!